Od dziś pieczenie chleba nie będzie stanowiło dla Ciebie problemu. Ten zrobisz błyskawicznie i bez drożdży. Aż 14g białka w porcji!
Czego potrzebujesz?
- 4 jajka
- 300 g twarogu naturalnego grani
- 90 g słonecznika + 10 g do posypania
- 60 g pestek dyni
- 80 g mąki migdałowej
- 60 g sezamu + 10 g do posypania
- 20 g siemienia lnianego
- łyżeczka soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
Jak to zrobić?
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza, ustawienie góra-dół.
- W dużej misce ręcznie wymieszaj wszystkie składniki.
- Wyłóż formę papierem do pieczenia lub wysmaruj oliwą i obsyp bułką tartą.
- Przelej masę do formy i równomiernie rozprowadź.
- Posyp wierzch nasionami słonecznika oraz sezamu i je ugnieć.
- Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub do momentu aż chleb będzie złocisty.
- Po upieczeniu wyjmij chleb z piekarnika i pozwól mu ostygnąć na kratce.
Moja foremka ma wymiary: 20x10x7 cm, ale możesz użyć dowolnej.
TIP❗️Połowę chleba możesz pokroić na kromki i zamrozić! Po odmrożeniu i opieczeniu w grillu elektrycznym smakuje rewelacyjnie!
Smacznego!
W całości: 2568 kcal | 858 g | B: 140 | T: 205 | WP: 43.1 | Bł: 28
Jeśli podzielisz chleb na 10 porcji po około 86 g porcja, to w 1 porcji otrzymasz: 257 kcal
chleb. twaróg. ser biały. białko. redukcja. odchudzanie.