top of page

Tę pyszną pastę z tuńczyka pokochają Twoje mięśnie!

Zaktualizowano: 9 kwi

Jeśli masz dość nudnych kanapek, to koniecznie musisz spróbować tego przepisu!



Czego potrzebujesz?

  • 130 g tuńczyka w sosie własnym

  • 70 g kukurydzy

  • 50 g cebuli marynowanej

  • szczypiorek

  • 50 g startej mozzarelli light do posypania kanapek

  • 140 g chleba orkiszowego (przepis znajdziesz na moim profilu) lub innego razowego

  • 50 g jogurtu naturalnego

  • 15 g majonezu*

  • sól, pieprz


Jak to zrobić?


1. Odsącz tuńczyka z zalewy.

2. Pokrój pozostałe składniki.

3. Wszystko połącz, dodaj sos z jogurtu, majonezu, soli i pieprzu. 

4. Pastę połóż na kanapki.

5. Kanapki posyp mozzarellą i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza około 10-15 min.


*moje ulubione majonezy to Majonez sałatkowy wegański, Go Vege, Biedronka lub Majonez Kielecki roślinny. Oba mają mniej niż 350 kcal na 100 g, a do tego smakują bardzo sensownie.


Przepis na dwie porcje!


W porcji:  340 kcal | 264 g | B: 27.4 | T: 10.2 | W: 32.9


tuńczyk. śniadanie. obiad. kolacja. białko. odchudzanie. szybko. zdrowo. szybki przepis. na diecie. dieta odchudzająca. dietetyk kliniczny.

Comments


bottom of page